Întrebări frecvente

­

Administraţia Blaxy Resort va avea o echipă profesionistă dedicată gestionării optime a proprietăţilor şi vacanţelor membrilor Blaxy Resort.

Iată activităţile noastre viitoare:

 • Ne vom ocupa de buna funcţionare şi întreţinere a Condo-urilor membrilor Blaxy, de curăţenia, buna funcţionare şi îmbunătăţirea spaţiilor comune (holuri, recepţie, lifturi etc.), de relaţia cu furnizorii de consumabile şi produse pentru Condo-uri, de relaţia cu furnizorii de utilităţi pentru Complex (apă, curent electric, TV), de relaţia cu furnizorii de servicii (curăţenie, gunoi, reparaţii, securitate etc.), de obţinerea celor mai bune şi avantajoase servicii pentru membri din partea comercianţilor din Blaxy Resort , din partea cluburilor şi a prestatorilor de servicii din cadrul Blaxy Resort.
 • Ne vom asigura ca fiecare aspect să fie așa cum vă doriţi, atunci când veniţi la Blaxy.
 • Vom prelua de la membri sarcina de a asigura Condo-urile pentru orice evenimente neplăcute.
 • Marketing şi promovare pentru profitul dumneavoastră. Vom oferta în regim turistic vacanţele de lux prin agenţii de turism, rezervări online prin site-urile mari, reviste de călătorii şi vacanţă, e-mailing către foşti oaspeţi. Vom lucra în beneficiul membrilor Blaxy, proprietari periodici în Resort.
 • Relaţia cu membrii Blaxy (corespondenţa, gestionare cont, preluarea solicitărilor de rezervare, ofertare vacanţe, întocmire situaţie financiară, organizarea vacanţelor, preluarea extraopţiunilor şi rezervări de pachete specifice all inclusive, întocmire de vacanţe personalizate cu activităţi la cerere).

Da. Resortul este gata să vă primească în vacanţă în vara anului 2015. Ne dedicăm toate resursele şi eforturile ca să vă oferim prima vacanţă în Resort în 2015, în Condo-ul dumneavoastră de vacanţă.

Resortul va fi deschis în 2015 numai pe parcursul celor 8 săptămâni de tip Sezonul Roșu, adică în perioada iulie-august. Dacă decideţi să cumpăraţi pachete de vacanţă din celelalte sezoane, vă veţi putea petrece prima vacanţă în Blaxy Resort, începând cu anul 2016.

Da. Puteţi opta pentru plata cu cardul sau numerar la sediul Blaxy, unde veţi semna şi actele necesare tranzacţiei.

Promisiunea de Vânzare-Cumpărare este precontractul cu valoare juridică prin care Dezvoltatorul vă garantează construirea proprietăţii şi preţul fix de cumpărare. În baza acestui act veţi face plăţile prin care achitaţi valoarea proprietăţii periodice.

După construirea apartamentelor de vacanţă, fiecare semnatar al Promisiunii va obţine dreptul de proprietate periodică prin Contractul de Vânzare-Cumpărare autentificat la notarul public. Termenii şi condiţiile asumaţi în Promisiune şi anexele acesteia se transferă în întregime în Contractul de Vânzare-Cumpărare.

 • Promisiunea de Vânzare-Cumpărare;
 • Anexa 1 la Promisiune (Condiţii generale contractuale);
 • Anexa nr. 2 (Descriere locuinţă Condo);
 • Anexa nr. 3 (Definiţii contractuale Promisiune);
 • Anexa nr. 4 (Calendar de ocupare locuinţă Condo pentru 50 de ani);
 • Regulamentul de Ordine Interioara;
 • Contractul de administrare.

Pentru confortul şi sănătatea membrilor nostri, Blaxy restricţionează fumatul astfel:

 • în spaţiile publice ale Blaxy, se poate fuma numai în zone special amenajate şi marcate ca atare;
 • în condo, puteţi fuma numai pe terasă;
 • fumatul este interzis în interior.

Nu, însă la sosire, recepţia vă va prelua animalul de companie şi îl va caza într-un spaţiu special amenajat (Blaxy Pethotel), situat la 200 de metri de Resort. Vă puteţi vizita oricând animalul de companie, pentru a vă asigura că este foarte bine îngrijit.

Da. Membrii Blaxy pot solicita servicii de tip „valet personal”, „ghid personal” şi „program personalizat” pentru efectuarea rezervărilor la cluburi, activităţi din Resort, spectacole, restaurante şi baruri, clinici, excursii personalizate, cu însoţitor personal sau fără, cu transport sau fără, astfel încât dumneavoastră să nu aveţi nicio grijă în vacanţă.

Nu există servicii de room service în Resort, dar aceste servicii vor fi disponibile numai în Blaxy Hotel începând cu anul 2016.

Da. În Resort veţi avea acces, la cel mai mic preț, la centrul de curăţare:

 • spălătorie
 • uscătorie
 • servicii de călcat haine.

Da. Puteţi face cumpărături în magazinele din Resort – mâncare, băutură, haine, jucării orice alt produs de care aveţi nevoie. Mai mult decât atât, veţi avea la dispoziţie o bancă comercială care vă va acoperi nevoile financiare, inclusiv retragerea banilor prin ATM-ul instalat în Resort.

Da. În Resort veţi avea la dispoziţie farmacii şi cabinete medicale pentru servicii medicale. Chiar din primii ani de funcţionare avem în vedere şi dezvoltarea unei clinici stomatologice.

De la recepţia Blaxy puteţi prelua gratuit echipament pentru pregătirea mesei bebeluşilor. În acelaşi mod vă oferim şi pat special (ţarc) pentru copiii mici. Baia fiecărui Condo este dotată cu cădiţă pentru bebeluşi.

Da. Veţi avea posibilitatea de a opta pentru pachete de masă și băuturi pe viitor. Vă aşteptăm în oricare dintre restaurantele pe care Blaxy Resort le pune la dispoziţia membrilor săi.

Blaxy Resort are în ofertă săptămâni grupate în 5 sezoane. Costul pachetului de vacanţă cu proprietate periodică diferă şi în funcţie de sezon. Cele mai accesibile săptămâni sunt cele din sezonul indigo şi sezonul verde, adică săptămânile de primăvară şi toamnă. Aceste săptămâni oferă vacanţe ideale pentru seniorii interesaţi de tratament, relaxare şi linişte. Pentru plajă şi distracţie, recomandăm sezoanele roșu, Portocaliu şi galben, din perioada verii.

Iată toate categoriile de săptămâni de vacanţă (5 sezoane):

 • Sezonul Roșu (8 săptămâni de vară: săptămânile 28-35)
 • Sezonul Portocaliu (3 săptămâni de vară: săptămânile 26-27, 36)
 • Sezonul Galben (5 săptămâni de primăvară, toamnă: săptămânile 23-25, 37-38)
 • Sezonul Verde (8 săptămâni de primăvară, toamnă : săptămânile 20-22, 39-43)
 • Sezonul Indigo (6 săptămâni de primăvară, toamnă: săptămânile 17-19, 44-46)

Condo-urile Blaxy oferă două tipuri de privelişti:

 • vedere interioară către mare, piscină şi pădure;
 • vedere exterioară către lac sau terenuri sportive.

Blaxy Resort va plăti în numele dumneavoastră asigurarea pentru proprietatea periodică asupra Condoului. Acest cost este inclus în cotizaţia anuală. Proprietatea periodică implică un impozit anual aferent. – Blaxy Administration poate plăti aceste costuri sub condiţia transmiterii unei procuri notariale de către Cumpărător.

În cazul în care obţineţi venituri din închirierea Condo-ului în săptămâna de vacanţă, va trebui să declaraţi pe cont propriu aceste venituri către administraţia financiară şi să achitaţi impozitele legale.

Cardul principal Blaxy are şi rol de instrument financiar în privinţa cheltuielilor şi veniturilor generate de proprietatea dumneavoastră şi de statutul de membru. Blaxy va retrage cheltuielile şi vă va alimenta cardul cu veniturile obţinute.

Beneficii:

 • proprietatea asupra unei case de vacanţă şi creşterea valorii acesteia în timp;
 • investiţie modică, cu satisfacţii mari în fiecare an;
 • accesul imediat la amenajările, dotările şi serviciile din Blaxy;
 • posibilitatea de a obţine venituri din închirierea Condo-ului către alte persoane;
 • discount de membru pentru activităţile, amenajările şi serviciile din cadrul Resortului Blaxy.

Obligaţii:

 • cotizaţia anuală de membru reprezentând taxa de administrare şi mentenanţă; aceasta include asigurarea de locuinţă, impozit pe proprietate, (sub condiţia transmiterii unei procuri notariale de către Cumpărător) cheltuieli de mentenanţă şi de îmbunătăţire a dotărilor Blaxy, costurile de administrare a proprietăţilor din Resort; cotizaţia anuală de membru va acoperi asigurarea proprietaţii dumneavoastră, costurile procentuale generate de îmbunataţiri şi extinderi efectuate pentru menţinerea şi îmbunătăţirea condiţiilor din Blaxy, respectiv costurile aferente administrării de către Blaxy Resort pentru buna funcţionare şi pentru generarea de venituri din săptămânile de vacantă neutilizate;
 • taxa de utilizare şi de întreţinere şi, separat, consumul contorizat de curent electric pentru săptămâna de vacanţă petrecută în resort; taxa de utilizare şi de întreţinere pentru săptămâna de vacanţă se referă la consumul de servicii şi de consumabile pe parcursul vacanţei petrecute în Blaxy Resort (curăţenie la începutul săptămânii de vacanţă, consumabile pentru baie, debarasarea gunoiului de două ori pe zi, fară a deranja liniştea proprietarilor etc -vezi la sectiunea descarcari rezumat promisune vânzare- cumpărare);
 • garanţia de bună utilizare, adică o sumă permanentă pe care o depuneţi la semnarea Contractului de Vânzare-Cumpărare şi care rămâne constantă. În Anexa nr. 1 – Condiţii generale contractuale scrie ca aceasta se plateste intr-un cont de garanţii. Garanţia este destinată să acopere eventuale costuri de reparare a daunelor din Condo sau din spaţiile comune, pe parcursul petrecerii vacanţei în Resort, sau celelalte obligaţii de plată în cazul în care acestea nu au fost achitate. Garanţia nu va depăşi valoarea de 100 de Euro.

Da. Puteţi obţine mai mult spatiu prin achiziţionarea a două pachete de vacanță pentru aceeaşi săptămână de proprietate. În acest caz, Blaxy Resort va uni două Condo-uri alăturate într-un Double Condo (living room şi dormitor), oferindu-vă mai multă intimitate şi mai mult spaţiu.

În vreme ce Condo-ul are o suprafaţă de 32 de metri pătraţi (dintre care 6 metri sunt alocaţi terasei) şi poate găzdui 2 adulţi şi 2 copii sau 3 adulţi, apartamentul Double Condo va avea 64 de metri pătraţi, două băi şi o terasă de 12 metri pătraţi. Capacitatea unui Double Condo este de 4 adulţi şi 2 copii. Pentru un Double Condo, vă rugăm să contactaţi Call Center-ul Blaxy (0800 672 777).

Absolut! Ne încurajăm membrii să îşi petreacă vacanţa cu cei apropiaţi. Aceştia pot fi vizitatori de o zi, cu brăţară obţinută contra cost la serviciile şi amenajările din Resort, pot închiria un Condo de la alţi membri Blaxy sau pot lua o cameră la Blaxy Hotel (opţiune disponibilă din 2016).

Copiii sunt persoanele în vârstă de maximum 14 ani.

Pentru un confort sporit în Condo, persoanele de peste 14 ani sunt considerate adulţi.

Codul de conduită al membrilor resort-ului permite folosirea Condo-ului de către 2 adulţi şi 2 copii sau 3 adulţi concomitent. Calitatea de membru a titularului de contract de vânzare cumpărare se extinde şi asupra insoţitorilor săi.

Spaţiul şi dotările Condo-urilor oferă toate condiţiile de dormit pentru 2 adulţi şi 2 copii (pat matrimonial şi canapea extensibilă). Canapeaua extensibilă poate deveni pat pentru al treilea adult.

Un Double Condo poate găzdui 4 adulţi şi 2 copii, fiind format din living şi dormitor şi dotat cu mobilier adecvat.

Am limitat numărul de ocupanţi spre binele tuturor. Suprapopularea Resortului şi a Condo-ului ar fi în detrimentul dumneavoastră: acces dificil la resursele Resortului, servicii mai puţin rapide, etc.

Motivul pentru care săptămânile de vacanţă au un calendar fix este dat de preocuparea Blaxy ca membrii săi să aibă certitudinea că îşi pot folosi săptămâna de vacanţă fără probleme.

Săptămâna de vacanţă este fixă, însă există o mulțime de soluţii ca să rezolvaţi situaţii în care nu o puteţi folosi:

 • întrebaţi ceilalţi membri pe forumul Blaxy (www.blaxy.com) dacă vor să facă schimb de săptămână cu dumneavoastră pentru anul respectiv, în acelaşi Condo sau în altul similar;
 • solicitaţi o soluţie Administraţiei Blaxy (închirierea săptămânii dumneavoastră catre altcineva, cazarea în hotel în altă perioadă);
 • găsiţi un prieten, cunoscut sau orice persoană interesată să ocupe săptămâna dumneavoastră de vacanţă contra cost şi obţineţi un venit suficient pentru a vă petrece vacanţa în altă perioadă.

Blaxy păstrează săptămânile de iarnă pentru mentenanţă. În perioada rece vom efectua curăţenia, reparaţiile, îmbunătăţirile în proprietatea dumneavoastră, în spaţiile comune şi pentru dotările Blaxy.

În viitor, avem în vedere organizarea de petreceri şi evenimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar membrii Blaxy vor fi primii care vor beneficia de ele.

Aflaţi perioadele exacte de vacanţă din fiecare an folosind ………………….. Aceasta afişează calendarul de vacanţe pentru viitorii 50 de ani pentru săptămânile 17-46 dintre cele 52 ale anului. Nu veţi putea cumpăra săptămânile 1-16 şi 47-52, care sunt dedicate lucrărilor de mentenanţă.

De asemenea, la semnarea Promisiunii de Vânzare-Cumpărare veţi primi o anexă cu perioadele de vacanţă din fiecare an.

Da, puteţi cumpăra mai multe pachete de câte o săptămână, nu neapărat consecutive. Deveniţi astfel proprietar periodic cu mai multe săptămâni de vacantă pe an.

Orice persoană fizică din România şi din alte ţări

Cumpăraţi un Condo Blaxy în proprietate periodică şi eliminaţi pe viată cazarea de pe lista de cheltuieli de vacanţă. Cu preţul a unul-două concedii în străinătate, puteţi avea o casă de vacantă la mare în România. Vă garantăm că nu veţi simţi nicio diferenţă de calitate a serviciilor şi dotărilor.

Orice persoană juridică

Companiile au numai beneficii dacă investesc în pachete Blaxy. Dacă deţineţi, administraţi o companie sau dezvoltaţi politica de resurse umane într-o corporaţie, gândiţi-vă să oferiţi vacanţe angajaţilor dumneavoastră ca beneficiu, concomitent sau alternativ. Puteţi achiziţiona în proprietate periodică un Condo şi să faceţi cadou proprietatea periodică unui angajat; puteţi prelua în proprietate periodică un Condo şi să oferiţi doar câte o săptămână de vacanţă, în fiecare an, câte unui angajat; puteţi lua în proprietate periodică mai multe Condo-uri pentru o săptămână anume ca să organizaţi team building-uri în fiecare an, la mare.

Cardul Blaxy atestă calitatea dumneavoastră de membru al Resortului. Cardul iniţial, primit la semnarea Promisiunii de Vânzare-Cumpărare, va fi preschimbat într-un card multifuncţional în 2015. Veţi primi un card principal cu cont bancar asociat şi carduri secundare pentru însoţitorii dumneavoastră. Un singur adult va deţine cardul principal, cu funcţie financiară, care permite plăţi şi încasări. Ceilalţi membri ai familiei tale vor avea câte un card secundar de membru.

Cardul principal Blaxy va avea următoarele funcţii:

 • accesul în Resort, în spatiile comune din Blaxy Resort şi în Condo;
 • instrument de înregistrare a cheltuielilor făcute în Resort;
 • aplicarea discountului de membru în Resort;
 • reduceri în afara Resortului, pe tot parcursul anului, la partenerii Blaxy, de la care vom obţine beneficii suplimentare pentru dumneavoatră;
 • card de tip VISA/MASTERCARD, cu cont bancar asociat;
 • efectuarea de plăţi şi încasarea de bani de la administraţia Resortului.

În resort veţi avea gratuit la piscinele resortului, la plaja privată şi la o serie numeroasă de cluburi destinate petrecerii timpului dumneavoastră liber.

Pachetul de vacanţă anuală în Blaxy Resort decurge din statutul dumneavoastră de proprietar periodic. În fiecare an, veţi ocupa Condo-ul pentru o săptămâna, conform calendarului ales de dumneavoastră şi stabilit prin contract.

Aveţi libertatea de a vă configura săptămâna de vacantă aşa cum vi-o doriţi, alegând servicii şi facilităţi de relaxare, sănătate, restaurant & bar, sport sau distracţie, pe care vi le punem la dispoziţie în fiecare an.

Proprietatea periodică este o formă de proprietate şi se referă la locuinţa de vacanţă (Condo sau Double Condo) din Blaxy Resort. Sistemul timeshare nu include proprietatea asupra casei de vacanţă, ci doar posibilitatea de a o folosi pe o perioadă determinată (de exemplu, 10 ani). Proprietatea periodică se desfăsoară pe o perioadă nedeterminată şi vă oferă toate drepturile pe care le aveţi în cazul proprietăţii tradiţionale: casa de vacanţă poate fi vândută, închiriată sau lăsată moştenire. Pachetele de vacanţe Blaxy se obţin doar prin transferul de proprietate periodică de la dezvoltatorul Blaxy către tine, viitorul proprietar, prin acte notariale de vânzare-cumpărare, la primirea proprietaţii finisate, mobilate şi utilate. Veţi fi proprietarul periodic al unui apartament de vacanţă, calitate recunoscută de legislaţia românească in vigoare (Codul Civil, art. 687).

Proprietate periodică înseamnă că veţi ocupa cu drepturi depline un Condo în Blaxy Resort, în fiecare an, în săptămâna de vacanţă, pentru totdeauna. Proprietatea periodică este similară proprietăţii fracţionate, o practică internaţională devenită deja rutină în Europa, Statele Unite şi în alte parţi ale lumii. Ea constă în împărţirea proprietăţii (de obicei, o casă de vacanţă de lux) către mai mulţi proprietari, această partajare aducând proprietarilor cel puţin două avantaje importante: reducerea costurilor de cumpărare şi de întreţinere a casei de vacantă şi folosirea la maximum a potenţialului proprietăţii. Este puţin probabil ca o familie sau o persoană să folosească propria casă de vacanţă mai mult de o lună pe an, deoarece nu beneficiază de suficient timp liber.

Din aceste motive, a apărut sistemul de împărţire a timpului de utilizare a unei proprietăţi de către mai multe familii sau persoane. Fiecare proprietar îşi alege o anumită perioadă (de exemplu, una sau mai multe săptămâni) în care foloseşte casa de vacanţă ca proprietar cu drepturi depline, locuind-o sau oferind-o spre închiriere.

Blaxy vă oferă proprietatea periodică asupra unei locuinţe tip Condo în Blaxy Premium Resort & Hotel şi statutul de membru Blaxy, care vă oferă posibilitatea de a petrece în fiecare an câte o săptămâna sau mai multe de concediu pe litoralul Mării Negre în casa de vacanţă. Şi nu oricum, ci într-o atmosferă de calitate, beneficiind de o mare diversitate de dotări, facilităţi şi activităţi.

Pachetul pe care vi-l oferim include:

 • Proprietatea periodică la mare pentru un Condo complet mobilat şi utilat;
 • Vacanță de o săptămână în fiecare an, fără costuri de cazare;
 • Oportunitatea unei investiții cumpărând acum, la preţul de lansare, obţineţi un apartament a cărui valoare va creşte exponenţial în următoarele luni;
 • Membru în comunitatea Blaxy şi discounturi la dotarile şi serviciile Blaxy.